Sådan spiser vi

Masser af mad sprængfyldt med smag, farver og duft

Glæd dig til at få udfordret dine smagsløg med nye retter og ingredienser – og til at få serveret gamle, klassiske favoritter. I løbet af dit efterskoleår kommer du også selv til at stå i køkkenet og får lært en masse om madlavning og råvarer.

Masser af energi!

En aktiv dag kræver masser af energi. Derfor sætter vi en ære i at servere sund og varieret mad tilberedt med gode råvarer. Vi spiser 6 måltider om dagen; morgenmad, formiddagsservering, middagsmad, eftermiddagsservering, aftensmad og aftenservering.
 
Vi synes, det er vigtigt, vores elever får viden om den mad, de indtager. At de får overblikket over, hvordan et sundt måltid bør sammensættes, og hvad det skal indeholde. Derfor kommer du også med i køkkenet og er med til at tilberede og servere maden – sammen med vores dygtige kok, selvfølgelig.

Hvad er på menuen?

Vi laver alt vores mad fra bunden og bruger så vidt muligt økologiske råvarer. Derudover kan du glæde dig til duften af nybagt brød, der spreder sig rundt på hele skolen – for vi bager alt vores brød selv.
 
Hver dag er der et vegetarisk alternativ, ligesom vi generelt skruer op for grønne råvarer og ned for de kødtunge retter – både fordi det smager godt og er sundt, og fordi vi gerne vil spise bæredygtigt. Derfor spiser vi også efter sæson.
 
Til middagsmad får du serveret varm mad, og til aftensmad spiser vi hovedsageligt kolde retter. Du vil opleve en vekslen mellem bordservering og ”ta’ selv”-borde. Hver dag bliver middagsmaden præsenteret af en elev, så alle kender menuen – og hvilket arbejde, der er lagt i den.

Sund kost og sunde vaner

Vi vil gerne inspirere til en sund kost – resten af livet. Vi følger de gængse kostråd, og sparer på fedtstofferne samt begrænser brugen af pandestegning, og så serverer selvfølgelig kun dessert i weekenderne og til særlige lejligheder.
 
Når eleverne er med i køkkenet, får de fingrene helt ned i bolledejen. De får lov til at mærke, dufte, smage og opleve, hvad det vil sige at være i et køkken og indgå i et arbejdsteam. Det er en unik del af efterskoleopholdet, og der er altid god stemning i køkkenet.

Copyright © 2025 Frijsenborg Efterskole. All Rights Reserved ·
Privatlivspolitik