Medie - leg med levende billeder

I medie arbejder vi med flere forskellige filmformater, som kortfilm, dokumentar, mocumentary, musikvideoer, reklamer, stopmotion og vlogging. Vi analyserer film og laver vores egne produktioner.

Grejet skal være i orden

Vi optager på et Panasonic Lumix 4:3 kamera og bruger dels nogle små Boya mikrofoner, men vi har også Sennheiser til optagelser, hvor dialogerne skal være i fokus. 

Til redigering bruger vi de professionelle Adobe programmer (bl.a. Premiere Pro, After Effects, Audition og Photoshop).

Den gode fortælling er vigtig, men vi fokuserer også på kameravinkler, klippehastighed og billedkomposition.

Indenfor video kommer vi i løbet af året til at arbejde med:

  • Kortfilm - Vi udforsker forskellige genre, deres kendetegn og hvad kortfilm kan. Vi kommer også omkring opbygningen af en god historie, der passer til det korte format. 
  • Reklamer - Her ser vi på målgrupper og øver den høje klippehastighed, der hører til genren. Vi fokusere på, hvordan man klart og enkelt kan få formidlet sit budskab.
  • Musikvideoer - Vi forholder os til de forskellige typer som fx den narrative musikvideo, hvor historien er i fokus, over for den lyriske musikvideo, der ofte er mere kunstnerisk med sanseoplevelser, stemning og symbolik. 
  • Animationer - Her er der både mulighed for at lave det hele på computer eller blande forskellige medier, som en tegning, hvor en virkelig person pludselig går rundt i det fiktive landskab. Sjove, skøre og flotte animationer er en del af vores medieproduktioner. 
  • Mockumentary - Mockumentary er en parodi på den klassiske dokumentargenre, hvor indholdet ligner en dokumentarfilm, men hvor der er tale om ren fiktion.   
  • Reportager - Vi tager ud og laver levende beskrivelser af steder og begivenheder.

 

Filmpremiere

Medieproduktionerne, som vi laver i løbet af skoleåret, viser vi for resten af skolen og andre arrangementer, hvor der er gæster på skolen.

På vores egen Youtube kanal kan du se flere af vores medieproduktioner.

Ønsker du at vide mere om medielinjen, så er du velkommen til at kontakte os.

Linjefagsdage

Vi holder linjefagsdage ca 10 hele dage i løbet af skoleåret, hvor vi virkelig får mulighed for at fordybe os i faget. Sidste år var medielinjen inde og besøge Filmværkstedet i Aarhus og høre om både Station Next og Potemkin, der er et tilbud til dem, som gerne vil gå videre med film efter efterskolen. 

Vi kom rundt og så redigeringsrum, lydstudier og ikke mindst et kig ind i den fascinerende grejbank med lamper, mikrofoner og kameraer, der ligger noget over vores budget. Efterfølgende var vi ude og optage en kortfilm, hvor benspændet var location og genre.

På andre linjefagsdage har vi haft besøg af en filminstruktør, der har hjulpet os med at lave en idéudvikling og fortalt om, hvordan det var at lave film på et mere professionelt niveau. 

Ude på optagelse med medieeleverne

Det er i redigeringen at fortællingen bliver til

Vores helt store produktion: Ud over kanten