Medie - leg med levende billeder

I medie arbejder vi med levende billeder. Har du en filminstruktør, producer eller måske YouTuber gemt i dig? Så er medielinjen en god legeplads. Vi skal blandt andet arbejde med formater som kortfilm, dokumentar, mocumentary, musikvideo, reklamefilm og stopmotion. Vi analyserer også film, for at blive klogere, så vi kan lave vores egne produktioner.

Ordentlig grej
Vi optager med et Panasonic Lumix 4:3 kamera, som giver knivskarpe billeder, og er nemt at arbejde med. Og så bruger vi professionelt lydudstyr, blandt andet mikrofoner fra Sennheiser.

Til redigering bruger vi primært Adobes programmer Premiere Pro, After Effects, Audition og Photoshop. 

Når man laver film, uanset hvilken genre, er den gode fortælling vigtig. På medielinjen fokuserer vi på kameravinkler, billedkomposition, lys, klippehastighed og visuelle virkemidler, så du med disse værktøjer kan skabe en god fortælling. 

Indenfor medie kommer vi i løbet af året til at arbejde med:

  • Kortfilm - vi udforsker forskellige genrer, deres kendetegn, og kommer omkring opbygningen af en god historie, blandt andet narrativ og ‘point of no return’.
  • Reklamefilm - her fokuserer vi på målgrupper, og øver høj klippehastighed, samt de virkemidler, der hører til genren. Reklamefilm handler om at formidle ét budskab på en klar, enkel og æggende måde.
  • Musikvideoer - der findes mange måder, at lave musikvideoer på, der er faktisk ikke nogen regler. Vi forholder os til de forskellige typer som den narrative musikvideo, hvor historien er i fokus, og den lyriske musikvideo, der ofte er mere kunstnerisk med sanseoplevelser, stemning og symbolik.
  • Vlogging -  vi undersøger vlogosfæren og de forskellige genrer. Vi dykker ned i de forskellige udtryksformer og lader os inspirere til egne produktioner.
  • Reportage - reportage handler om virkeligheden. Vi tager ud og laver levende beskrivelser af steder, mennesker, og begivenheder. Reportagegenren bruges blandt andet i nyhederne.

Filmpremiere
Medieproduktionerne, som vi laver i løbet af skoleåret, viser vi for resten af skolen og andre arrangementer, hvor der er gæster på skolen.

På vores egen Youtube kanal kan du se flere af vores medieproduktioner.

Linjefagsdage
I løbet af året har vi cirka 10 linjefagsdage, hvor vi virkelig får mulighed for at fordybe os i faget. Vi besøger fx produktionsselskaber, hvor vi er rundt og se redigeringsrum, lydstudier og ikke mindst mærker atmosfæren på en kreativ arbejdsplads.

Ude på optagelse med medieeleverne

Det er i redigeringen at fortællingen bliver til

Elevproduktionen 'Ud over kanten'

Lyder medielinjen som noget for dig, eller har du spørgsmål? Så tag endelig fat i os.