I friluftsliv arbejder vi med mange forskellige sider af det at være praktisk og ude. Noget er kun for linjefaget, andet er for hele skolen.

Korte og længere friluftsture

Vi tager på ture i vores naturskønne nærområde. Nøgleordene er tør-mæt-varm-princippet, tur efter evne, mad over bål og trangia, lejretablering, risikovurderinger og færdigheder i turplanlægning (håndtering af grej, kortlægning og navigation). Du planlægger selv dine ture sammen med dit hold, så du lærer at lede dig selv og andre. I teori og praksis lærer du om, hvordan et hold bygges op og optimeres. Det er holdudvikling, personlig ledelse og mental træning på højt plan.

God naturmad over bål

Vi laver bålmad året rundt. Når vi er ude stiller føden krav til næringsværdi og energiindhold, men den skal også være spændende og lækker – og til at lave selv.

Udesidning

Vi trækker på nogle af de ældgamle traditioner fra fx. vikingerne, der gennem tiden har søgt efter svar på tilværelsens store spørgsmål. Der sker nemlig noget med en, når man er alene. Du vil formentlig opleve, at du finder dig selv, mens du sidder alene derude.

Snitteværksted

Vi lærer at bruge en kniv på en sikker måde og så snitter vi løs. Vi snitter alt fra snobrødspinde og vandrestave til gafler og smøreknive. Det er næsten kun fantasien der sætter grænser.

Mountainbike

Vi arbejder med både teknik og ture. MTB er god fysisk træning og et fantastisk køretøj til skov og naturoplevelser. Du mærker flowet, når balancen, åndedræt og track går op i en højere enhed. Vi har et fantastisk MTB-terræn lige i baghaven

Norge

Vi tager på vinterfjeldtur til Johnsgård i Norge, hvor vi står på langrend. Langrend er en af de mest fællesskabsstyrkende aktiviteter i sneen. Du kommer dybt ind i den sneklædte skov omkring Johnsgåd og måske tager du kampen op og bestiger en solbeskinnet fjeldtop.

Knivværksted

Vi laver vores egen kniv. Der arbejdes med forskellige træsorter og deres egenskaber samt med ben, gevirer og fiberplader. Til arbejdet anvendes forskellige redskaber afhængigt af det anvendte materiale.