Friluftsliv - få fantastiske oplevelser i naturen

I friluftsliv arbejder vi med mange forskellige sider af det at være praktisk og ude. Vi har kort sagt fokus på det gode udeliv.

I friluftsliv har vi stort set altid bål. Vi kommer ud i naturen, hvilket giver et afbræk fra hverdagen med bøgerne. Gennem året tager vi på flere overlevelsesture og vandreture.

Vi arbejder med med nordisk friluftsliv og bushcraft. Med naturen som ramme lærer vi at samarbejde og tage ansvar samtidig med, at vi skal bruge naturen til at finde ro.

Vi tager på ture i vores naturskønne nærområde, og vi trækker på nogle af de ældgamle traditioner fra for eksempel vikingerne, der gennem tiden har søgt svar på tilværelsens store spørgsmål. Der sker nemlig noget med en, når man er alene. Du vil formentlig opleve, at du finder dig selv, mens du sidder alene derude og kigger og tænker. 

Nøgleordene på friluftslinjen er: 

  • Tør-mæt-varm-princippet
  • Tur efter evne
  • Mad over bål og trangia
  • Lejretablering
  • Risikovurderinger og færdigheder i turplanlægning (håndtering af grej, kortlægning og navigation) 

Lejrliv - Vi lærer at lave god naturmad over bål
I friluftsliv laver vi bålmad året rundt. Når vi er ude stiller føden krav til næringsværdi og energiindhold, men den skal også være spændende og lækker – og til at lave selv.

Gennem hele året er der mulighed for at overnatte i shelter, hængekøjer eller vores bålhytte.

Praktiske færdigheder
Vi lærer at bruge en kniv på en sikker måde, og så snitter vi løs. Vi snitter alt fra snobrødspinde og vandrestave til gafler og smøreknive. Det er næsten kun fantasien der sætter grænser.

Vi laver også vores egne knive samt andet værktøj, som vi bruger på vores lejr. Der arbejdes med forskellige træsorter og deres egenskaber samt med ben, gevirer og fiberplader. Til arbejdet anvendes forskellige redskaber afhængigt af det anvendte materiale.

Vi øver også forskellige knob som råbåndsknob, dobbelt halvstik, flagknob etc.

Turplanlægning
Du planlægger selv dine ture sammen med dit hold, så du lærer at lede dig selv og andre. Vi finder vej både med og uden GPS. Under planlægningen kommer vi også ind omkring førstehjælp. 

I teori og praksis lærer du om, hvordan et hold bygges op og optimeres. Det er holdudvikling, personlig ledelse og mental træning på højt plan.

Mountainbiking i naturen
Nogle gange vælger vi at tage på tur med mountainbike. Mountainbiking er god fysisk træning og et fantastisk køretøj til skov- og naturoplevelser.

Vi arbejder med både teknik og ture. Du mærker flowet, når balancen, åndedræt og track går op i en højere enhed. På Frijsenborg Efterskole har vi et fantastisk mountainbike terræn lige i baghaven i Frijsenborgskovene.

Fjeldtur til Norge
Om vinteren tager hele skolen på en vinterfjeldtur til Johnsgård i Norge, hvor vi står på langrend. Langrend er en af de mest fællesskabsstyrkende aktiviteter man kan lave i sneen. Du kommer dybt ind i den sneklædte skov omkring Johnsgård, og måske tager du kampen op og bestiger en solbeskinnet fjeldtop.

Har du været, eller er du stadig aktiv spejder eller FDF’er, eller elsker du bare at være aktiv ude i naturen? Så er friluftslinjen helt sikkert  noget for dig.  

Er du et naturmenneske? Det er vi! Få færdighederne til at klare livet i skoven.

Oplev de smukkeste solopgange på Friluftslinjen

En afslappende vandretur i skoven

Lyder friluftslinjen som noget for dig, eller har du spørgsmål? Så tag endelig fat i os.