Kok Amok - Lær hvordan en kok arbejder

På Kokkelinjen tager vi fat om madlavning helt fra bunden, så du kan lære at lave hverdagsmad, men også blive udfordret med mad på et højt gastronomisk niveau.

Hverdagsmad og gastronomi på højt niveau

Vi laver maden helt fra bunden af, og eleverne er selv med til at sammensætte menuerne. Vi udfordrer vores smagsløg og bliver dygtigere indenfor hele madlavningskunsten.

Det betyder også, at du selv får rigtig stor indflydelse på den mad, der laves. Du lærer om lækre opskrifter og at anrette maden på en appetitvækkende måde.  

Lær råvarerne at kende

Du kommer til at lave alt fra brun sovs og sushi til tre retters menuer, og lære om forskellige udskæringer. Det kunne for eksempel være at vi køber en hel gris, som skal parteres og tilberedes, og vi undersøger, hvad de enkelte dele af grisen kan bruges til.

Vi laver mad fra bunden med gode og sæsonbetonede råvarer. Vi gennemgår de enkelte råvarer, afhængig af hvornår de er i sæson, og hvilke retter, de passer til. Vi dyrker masser af vores egne krydderurter og har frugttræer på skolens grund, som vi også bruger. 

På den måde er der gode muligheder for, at du ikke går helt galt i byen, når du selv skal ud og købe ind til din aftensmad fremover. 

Vi kommer også rundt om mad og gastronomi fra hele verden. Hvordan får du for eksempel stærk mad fra Indien til at smage af mere? 

Ved særlige arrangementer er det Kok Amok, der sammensætter, laver og anretter en flerretters menu, her vil vi inddrage en forståelse for madens æstetik og kvalitet.

Linjefagsdage

Vi har cirka 10 linjefagsdage om året, hvor vi kokkerer hele dagen. Her vil vi typisk tage ud og se nærmere på, hvor råvarene kommer fra. Det kunne være at tage ud på et slagteri, tage en tur ud med en fiskekutter og fange nogle torsk, hente økologiske grøntsager hos en landmand eller hvis det skal være i den luksuriøse ende; få besøg af en chocolatier, der fortæller omkring brugen- og tilberedningen af chokolade til desserter og kager.

Helstegt pattegris til den festlige anledning

Store syltedag

Anretning er en vigtig del af madoplevelsen

Når kun de mest friske ingredienser er gode nok

Lyder kok amok som noget for dig, eller har du spørgsmål? Så tag endelig fat i os.