Skolen rundt

På denne side kan du se billeder og video af skolen. 

'Just Another Day' er en elevproduktion - redigeret af Tobias Hejgaard Jensen. 

Elevværelser 

Alle bor på to-mandsværelser. Seks elevgange med henholdsvis 8 drenge og 8 piger, der deler et tekøkken.

Værelsessammensætningen på en gang foregår ved lodtrækning. Lodtrækningen gentages to gange i løbet af skoleåret, så du i alt kommer til at bo sammen med tre forskellige kammerater. 

 

 

Tekøkken

I tekøkkenet er der mulighed for at sidde og hygge i fritiden med en kop te og et brætspil. Ofte bliver tekøkkenerne også brugt til gruppearbejde i undervisningen og ganghygge om aftenen. 

Opholdsstuen

Opholdsstuen er en vigtig del af skolen, her hænger eleverne ud, snakker, spiller pool og hygger. Skolen har flere bløde oaser, hvor man kan slænge sig og få en god snak med nogle kammerater. 

Idræt

I idræt er vi primært i hallen i vintersæsonen, mens vi i sommerhalvåret benytter  vores udendørsarealer, som blandt andet består af boldbaner og Frijsenborgskovene i vores lokalområde, hvor der er rig mulighed for mountainbike og andre idrætsaktiviteter. 

Udendørs faciliteter

Vi har et stort udendørs område, hvor der er rig mulighed for at udfolde sig. Bålhytte, boldbaner, hængekøjer, søen og omkringliggende skove. 

Musik

Vi har to musiklokaler med tilhørende studie. Det er muligt at indspille egen musik i musiklokalerne, hvor der både er optagelses- og redigeringsudstyr, foruden masser af instrumenter.

Kunst

Det gode lysindfald i kunst giver optimale betingelser for kreativt værkstedsarbejde fra glas, keramik, maler, reuse art, graffiti, perler til tegning og skulpturarbejde - you name it. 

Medie

I medie er der virkelig fede faciliteter, hvis du gerne vil prøve kræfter med filmoptagelse- og redigering. Vi har nye mac-computere, samt professionelle kameraer og shotgun og microport mikrofoner. 

Eleverne lægger mange af deres produktioner på youtube, søg på fusmedia.

Foredragssalen

Fællessang og fortælletime, samvær og debat, diskussioner og fordybelse - foredragssalen er på mange måder vigtig for efterskolen. Det er her vi samles og mærker hinanden og fællesskabet gennem sang og samtale.

Hver dag begynder med morgensamling, hvor vi synger fra højskolesangbogen og hører aktuelt nyt fra ind- og udland. Foredragssalen danner også rammen for fortælletimer, aftensamling, gæsteforedrag og andre arrangementer.

Spisesal

Vi mødes i spisesalen til 6 daglige måltider.

Klik her for at se vores kostpolitik. 

Køkken

Fire elever deltager på skift i køkkenarbejdet, hvor der både skal laves lækker mad og vaskes op.

 

Science Lounge

Science Lounge bliver der undervist i naturfag, dvs. fysik/kemi og biologi.

Multi

Multi bruges til gruppe- og computerarbejde. Ved større arrangementer kan væggene foldes sammen, sådan at det bliver et samlingslokale med plads til 300 mennekser.

Black Box

Black Box bliver brugt til drama og foto. Her er der mulighed for at lege med studielys og printe billeder ud i plakatstørrelse.