På Frijsenborg Efterskole bor næsten alle elever på to-mandsværelser. Seks elevgange med henholdsvis 8 drenge og 8 piger, der deler et tekøkken. Vi har også et 4-mandsværelse i den nye tilbygning. Skolens undervisningslokaler fordeler sig rundt på skolen og vi har et stort udendørsområde, hvor der er rig mulighed for at udfolde sig. Bålhytte, boldbaner, hængekøjer, søen og de omkringliggende skove. 

Kig rundt på siden her og se rundvisningsvideoen med Nanna og Alexander eller videoen 'Just Another Day' lavet af Tobias (19/20), der giver et indblik i en hverdag på Frijsenborg Efterskole.  

Og tjek vores instagram og tik tok ud 😊

Hygge i ophold.

Opholdsstuen

'Ophold' er en meget vigtig del af skolen. Det er nemlig her eleverne hænger ud, snakker, spiller pool og hygger i bunker i sofaen. Ophold har store sofaer, borde og stole og masser af spil. 

Rundt omkring på skolen findes der flere bløde oaser, hvor man kan slænge sig og få en god snak med nogle kammerater. 

 

Ved de runde borde kan man tage et spil med sine kammerater.

I ophold er der næsten altid elever i kæmpesofaerne.

Opholdstuens midtpunkt - poolbordet.

Hygge på Gudrun og Albertes værelse.

Et pigeværelse.

Elevværelser og gange

Alle bor på to-mandsværelser. Seks elevgange med henholdsvis 8 drenge og 8 piger, der deler et tekøkken. 

Værelsessammensætningen foregår ved lodtrækning. Lodtrækningen gentages to gange i løbet af skoleåret, så du i alt kommer til at bo sammen med tre forskellige kammerater. 

 

Et drengeværelse.

Tekøkken

I tekøkkenet er der mulighed for at sidde og hygge i fritiden med en kop te og et brætspil. Ofte bliver tekøkkenerne også brugt til gruppearbejde i undervisningen og ganghygge om aftenen. 
Hvert værelse deles om et skab i tekøkkenet, hvor man kan opbevare sit krus, måske nogle snacks og noget te. 

 

Te-køkken i dagslys.

Hvid te-køkken.

Aftenhygge i te-køkken.

Musiklokaler

Vi har to musiklokaler med tilhørende studie. Det er muligt at indspille egen musik i musiklokalerne, hvor der både er optagelses- og redigeringsudstyr, foruden masser af instrumenter.

 

Musiklokale 1.

Ulrikke på keys.

Casey på trommer.

Cykeltur på motionsdag.

Bålhytten.

Bålhytten.

Udendørsfaciliteter

Vi har et stort udendørs område, hvor der er rig mulighed for at udfolde sig. Bålhytten, hvor blandt andet friluftsliv holder til. Boldbander til fodbold og andet sjovt. Hængekøjer med udsigt til skolens egen sø, et orangeri og massevis af frugttræer, som vi laver syltetøj og most af. 

Udenfor skolens grund findes Frijsenborg Skovene, svanesøen og mange gode gå-ruter og mountainbike-ruter. 

 

Lejr på boldbanerne. Billede taget af Jens Leonhardt årgang 20/21

FUS-marathon med målstregen på boldbanerne.

Skolen set fra luften 2023.

Morgentur-ruten i morgensolskin.

Mmm - lækkert ler.

Akvarelmaling.

Nanna tegner kunst på skolens vinduer.

Kunst

Velkommen til et lækkert lyst, perfekt slidt og boblende kreativt lokale, hvor kunsten har taget over på borde og vægge. I skolens kunstafdeling er der rig mulighed for at slippe fantasien løs og være kreativ med alt fra maleri, glaskunst, keramik, graffiti, reuse-art, installationer, perler, tegning, skulpturarbejde, linoleumstryk - you name it.  

 

I kunst kan man lave alt fra keramik til glas.

Celine laver papmaché-kunst.

Medie

I medielokaet er der virkelig fede faciliteter, hvis du gerne vil prøve kræfter med filmoptagelse- og redigering. Vi har nye mac-computere med alle Adobes programmer, samt professionelle kameraer med shotgun og microport mikrofoner til god lyd. 

Se mange af elevernes produktioner fra medielinjen her på YouTube :-) 

 

I linjefaget medie redigerer eleverne deres produktioner i Adobes program Premiere Pro.

Optagelser til elevproduktionen 'Paranoia' fra årgang 21/22.

Optagelser til musikvideo.

Elevproduktion fra årgang 21/22. 

Elevproduktion fra årgang 20/11. 

Elever i foredragssalen.

Morgensamling i foredragssalen.

Foredragssalen

Fællessang og fortælletime, samvær og debat, diskussioner og fordybelse - foredragssalen er på mange måder vigtig for efterskolen. Det er her vi samles og mærker hinanden og fællesskabet gennem sang og samtale.

Hver dag begynder med morgensamling, hvor vi synger fra højskolesangbogen og hører aktuelt nyt fra ind- og udland. Foredragssalen danner også rammen for fortælletimer, aftensamling, gæsteforedrag og andre arrangementer.

 

Foredragssalen 2023.

Man må gerne tage strikketøjet med, hvis man kan synge samtidig ;-)

 FUS Fitness 

På skolen har vi et mega fedt fitness-lokale med alt du behøver for at træne! En stor og lys holdsal, hvor vi blandt andet laver yoga og afspænding - samt et stort fitnessrum med maskiner til langt de fleste øvelser. Desuden er der mulighed for at træne udendørs med bildæk og tov. FUS fitness bliver brugt flittigt at både drenge og piger :) 

FUS World.

I fitness kan du bl.a. slå din PR i bænkpres.

Når man lige har trænet og poser for fotografen.

Villads bokser.

Lærke på løbebåndet.

Spisesalen

Vi mødes i spisesalen til tre daglige hovedmåltider nemlig morgenmad, frokost og aftensmad. Derimellem er der servering, som ofte består af friskbagte boller eller rugbrød og frugt. 

Klik her for at se vores kostpolitik og læs mere om køkkenet.

 

 

Morgenmad med nybagte boller med ost, syltetøj og alverdens ske-mad.

Spisesalen :-)

Aftensmad.

En dag vi fik smørbrød til frokost.

Eleverne går op til buffeten gruppevis og tager for sig af den dejlige mad.

Safa og Niels laver arabisk-inspireret mad.

Der fileteres fisk i køkkenet.

Køkkenet 

Fire elever deltager på skift i køkkenarbejdet sammen med køkkenpersonalet, hvor der både skal laves lækker mad til hele skolen og vaskes op. Når eleverne er i køkkenet lærer de at lave mad fra bunden, lærer om råvarene og sæsonerne, samt får en grundlæggende viden om hygiejne og rengøring i køkkenet. Og så er det altid hyggeligt at være sammen om madlavning. 

 

Hvad er det for nogle krydderurter?

Multi er et stort område til fritidsbrug, arrangementer og skolearbejde.

Man kan også spille skak - hvis man kan finde ud af det.

Skolearbejde.

Multi

Multi bruges til gruppe- og computerarbejde i skoletiden, men bruges også meget i fritiden, når eleverne spiller bordtennis eller slænger sig i sofaerne. Ved større arrangementer kan væggene i Multi foldes sammen, sådan at det bliver et samlingslokale med plads til 300 mennesker - det bruger vi blandt andet til koncerter og oplæg. 

 

Lærer Kasper spiller brætspil med en flok elever.

Slænge-område i Multi.

Hygge og kortspil i sækkepuderne.

Science Lounge

Science Lounge og eksperimentariet bliver der undervist i naturfag, dvs. fysik/kemi og biologi. Når der ikke er undervisning kan eleverne frit bruge science lounge til hænge-ud-område. 

 

Undervisning i eksperimentariet.

Science.

Black Box

Black Box er skolens fotohule, hvor blandt andet fotolinjen holder til. Her er gardinerne oftest rullet ned så man bedre kan se billederne på computerskærmen. Der er nye mac-computere med alle Adobes redigeringsprogrammer herunder Photoshop og Lightroom. Derudover er der skabe fyldt med kameraer og kameraudstyr. 

I Black Box findes også et fotostudie med lys og baggrunde, og så har vi også en storformatsprinter til at printe billeder ud i plakatstørrelse. Læs og se mere om foto her :-) 

 

Fotograferet i fotostudiet i Black Box.

Black Box (når der er ryddet pænt op)

Billede taget af Emma og Viktor i fotostudiet i Black Box.