Foto - det gode motiv i fokus

Man siger, at et billede siger mere end 1.000 ord, og på fotolinjen på Frijsenborg Efterskole, kommer du i den grad til at arbejde med billeder. Både selve fotograferingen, men også den efterfølgende behandling af billederne. 

Motiv og teknik

I løbet af året vil vi arbejde med motiv, spejlreflekskameraets muligheder og efterbehandling af billeder. Det vil vi blandt andet gøre i Adobe programmerne Photoshop og Lightroom. Du vil komme til at lære dit kamera at kende, uanset hvilken type du kommer med. 

Det er også muligt at bruge et af skolens SLR kameraer.
Vi vil bl.a arbejde med kamerateknikker som lukketid, blænde og iso-indstillinger. 
Vi kommer rundt omkring en række genre inden for fotograferingen. 

Det er:

  • Portrætfoto - her skal vi forsøge at lave gode og spændende portrætter. Det vil både være opstillede portrætter i studie, men også situations portrætter. Dit portrætfoto skal kunne sige noget om personen på billedet og en god portrætfotograf, kan også indfange nogle helt særlige karakteristika samt det særlige personlige udtryk ved denne person, der er foran kameraet.
  • Landskaber - landskabsbilleder handler om, at vi kommer ud i vores smukke natur og får indfanget nogle af de unikke ting, der er derude. Kommer man ud i naturen i de gyldne timer (en time før og en time efter) solop-og nedgang, kan man virkelig tage nogle fantastiske landskabsbilleder.  
  • Light painting photography - en teknik hvor lys “males på” eller “trækkes” ind på billedet ved hjælp af en håndholdt lyskilde under en lang eksponering (long exposure photograph). At “male” med lys er faktisk en populær fotografisk disciplin, fordi det er forholdsvis let at opnå gode, flotte og interessante resultater. Vi “maler” både med lamper, stjernekastere, ståluld og hvad vi ellers finder på.
  • Kunstneriske fotografier - Her vil dykke ned i at lave billeder med et flot, specielt og unikt udtryk. Her kommer øjet for de finurlige detaljer eller vinkler på banen.
  • Manipulation - I ordets reneste betydning betyder manipulation egentlig blot ændring. Men det bruges ofte i en negativ retning. Man kan redigere og maunipulere billeder i alle mulige retninger og i alle mulige former. Vi skal prøve at lave både sjove, skøre og mærkelige manipulationer af billeder.

 

Linjefagsdage

I løbet af året har vi ca. 10 linjefagsdage, hvor vi har god mulighed for at tage ud af huset. I en af de linjedage tog vi i 2018 til Randers Regnskov, hvor vi fik et genialt oplæg af deres naturfotograf. Efterfølgende prøvede vi  selv kræfter med dyreportrætter.

Har du lysten til at skabe gode og kreative billeder? Eller vil du vide mere om vores fotolinje? Så tag endelig kontakt til os.

Makro foto af myre

Makro fotografi af myre

Light painting - at male med lys

Foto i naturen

Elevproduktion