Idræt - en idrætslinje med høj intensitet 

På idrætslinjen bruger vi vores kroppe til fysisk aktivitet, bliver udfordret, sveder en del og har en høj intensitet flere gange om ugen. Du får et større kendskab til forskellige boldspil og idrætsaktiviteter -  kort sagt skal vi have det sjovt med en masse sport!

Brug din krop og udfordr dig selv
Vi arbejder i løbet af året med flere forskellige boldspil og andre former for idræt. Blandt andet:

  • Fodbold - masser af taktisk og teknisk træning, hvor sammenspil er i højsædet. Gennem året spiller vi en masse kampe mod lokale hold.

  • Amerikansk fodbold - er en kontaktsport, hvor det er tilladt at fælde hinanden. Men du får også en forståelse for det taktiske i spillet, som gør det ekstra spændende. 

  • Volleyball - du lærer spillet at kende indefra, og træner hævning, skud, blokering og den korrekte placering på volleyballbanen.
     
  • Løb og kredsløbstræning - almindelig løbetræning der er med til at give dig bedre kondition og en god form. Ofte ender det ud med at en gruppe træner op til et halvmarathon.

  • Fitness - her kan du få hjælp til at sammensætte dit eget træningsprogram, som du frit kan træne efter i skolens lækre fitnesslokale.

Der er ikke noget krav om, at du skal have dyrket sport før. Du skal bare have lyst til at bevæge din krop og så have mod på at kaste dig ud i nye, spændende udfordringer.  

Faciliteter
Idrætshallen og fitnesscenteret er altid åbne og kan bruges både i pauser og om aftenen. Skolen har nogle smukke udendørs arealer med boldbaner og bålhytte. Tager vi cyklen er vi hurtigt ude i Frijsenborgskovene, hvor der er mulighed for at benytte mountainbike-banerne.

Linjefagsdage
Ligesom på de andre linjefag på Frijsenborg Efterskole, så har vi også cirka 10 dage udelukkende med idræt. I linjedagene beskæftiger vi os ofte med idrætsdiscipliner, der er knapt så kendte af eleverne i forvejen, det kunne være klatring, sejlads, atletik, adventure race eller orienteringsløb. Vi har i den forbindelse et rigtigt godt samarbejde med Favrskov Ungdomsskole, der udbyder mange forskellige discipliner. 

Ofte kombineres disse dage med friluftslinjen, hvor vi slutter dagen af med et socialt arrangement, grill og udesovning.

Touch me if you can

Vi dyrker i idræt også fitness

Fuld fart over feltet med mountainbiking

Lyder idrætslinjen som noget for dig, eller har du spørgsmål? Så tag endelig fat i os.