Idræt - en idrætslinje med høj intensitet 

På idrætslinjen bruger vi vores kroppe til fysisk aktivitet, modtager udfordringer, sveder, har en høj intensitet flere gange om ugen og får et større kendskab til forskellige boldspil og idrætsaktiviteter eller kort sagt en masse sport!

Brug din krop og udfordr dig selv

Vi arbejder i løbet af året med flere forskellige boldspil og andre former for idræt.

Blandt andet:

  • fodbold - masser af taktisk og teknisk træning, hvor sammenspil er i højsædet. Gennem året spiller vi en masse kampe mod lokale hold.
  • amerikansk fodbold - som er en kontaktsport, hvor det er tilladt at fælde hinanden. Men du får også en forståelse for det taktiske i spillet.
  • volleyball - du lærer spillet at kende indefra og træner hævning, skud, blokering og den korrekte placering på volleyballbanen. 
  • løb og kredsløbstræning - almindelig løbetræning der er med til at give en bedre kondition og en god form. Ofte ender det ud med at en gruppe træner op mod et halvmarathon.
  • Fitness - har kan du få hjælp til at sammensætte dit eget træningsprogram, som du frit kan træne efter i skolens lækre fitnesslokale.

Der er ikke noget krav om, at du skal have dyrket sport før. Du skal bare have lyst til at bevæge din krop og så have mod på at kaste dig ud i nye, spændende udfordringer.  

Faciliteter

Idrætshallen og fitnesscenteret er altid åbne og kan bruges både i pauser og om aftenen. Skolen har nogle smukke udendørs arealer med boldbaner og bålhytte. Tager vi cyklen er vi hurtigt ude i Frijsenborgskovene, hvor der er mulighed for at benytte mountainbike banerne.

Linjefagsdage

Ligesom på de andre linjefag på Frijsenborg Efterskole, så har vi også ca 10 dage udelukkende med idræt. Vi inddrage ofte idrætsdiscipliner, der er knapt så kendte af eleverne i forvejen, det kunne være klatring, sejlads, atletik, adventurerace eller orienteringsløbs. Vi har i den forbindelse et rigtigt godt samarbejde med Favrskov Ungdomsskole, der udbyder mange forskellige discipliner. 

Ofte kombineres disse dage med friluftslinjen, hvor vi slutter dagen af med et socialt arrangement,  grill og udesovning.

Vil du høre mere om vores idrætslinje og om det evt. kunne være noget for dig, så tag endelig kontakt til os.

Hos FUS går vi op i fællesskabet

Vi dyrker i idræt også fitness

Fuld fart over feltet med mountainbiking