Elever med høretab - kurser

Frijsenborg afholder i samarbejde med forskellige foreninger diverse kurser for elever med høretab. Du kan læse om disse her på siden. Find de forskellige kurser i menuen til venstre.

Børnehørekursus

Er du udfordret på hørelsen? Går du i 3. til 10. klasse??
Så er et BØRNEHØREKURSUS måske noget for dig!

På Børnehørekursus (BHK) deltager du i forskellige workshops, hvor du lærer at læse din hørekurve, hvordan du passer og plejer dit høreudstyr, og hvordan du klarer din fritid med et høretab.
Du bliver med andre ord klog - på dig selv og dit høretab!
Hvad enten du er til sofahygge, et godt slaw kort eller måske er til at male billeder eller at spille rugby… så kan det faktisk lade sig gøre på et BHK. Du får nemlig masser af muligheder for både fysiske og kreative aktiviteter. På BHK er der nemlig nogle ualmindeligt energiske og rare voksne, der aldrig er i ro – og vi garanterer, at du ud over at blive klog også får det skægt!

Mange af dem, som tidligere har deltaget på kurset siger, at det er sejt at være til undervisning på BHK og sjovt at blive klog på hørelsen, meeen det allerbedste er nok alligevel at være sammen med andre, der også har høretab. De ved nemlig meget bedre end nogen, hvordan det er at være den eneste på skolen eller til sport, der er udfordret på hørelsen, og så er det rart at kunne udveksle erfaringer og snakke med andre, der har det som én selv.

Hvis dine forældre er usikre på, om BHK er en god ide for dig, så kan du sige til dem, at de bliver inviteret til Forældredag på kurset, hvor de kan få de sidste nyheder indenfor høreområdet.  Du kan også sige til dem, at jo bedre jeg er til at stille realistiske krav til mig selv og andre – jo bedre rustet bliver jeg til min fremtid.
Og endelig kan du fortælle dem, at der efter BHK bliver skrevet en elevrapport, som sendes til PPR. Den kan din talepædagog bruge til at give skolen viden og indsigt, således lærerne bedre kan tage de hensyn i undervisningen, der gør det nemmere at være dig.
Hvis du gerne vil være helt sikker på, at BHK nu også er så fantastisk, morsomt, klogt, underholdende, afslappende, udmattende, hyleskægt og fedt, som det faktisk er – så kan du låne en dvd, som er optaget på et tidligere kursus og i ro og mag se den hjemme, inden du beslutter dig.
Håber vi ses!

 Tilmelding til BHK foregår under fanen kurser.

Ønsker du flere oplysninger om Børnehørekursus er du velkommen til at kontakte kursuslederne.Mange BHK-hilsner fra Vibeke og Anne

Anne Haven |  aha@fus.dk | Mobil: 4191 1837

Vibeke Rødsgaard | vrm@fus.dk | Mobil: 3027 0107

Bladet HØRELSEN skrev i forbindelse med hørekurset i 2016 denne artikel om børnehørekurset, her kan du læse mere om indholdet på selve kurset.

Teencamp

Skolen afholder hvert år i samarbejde med Decibel og høreforeningen et weekendkursus for unge med nedsat hørelse, vi kalder det teenage-weekend. Kurset ligger som regel i november måned.

Internationalt samarbejde

Hvordan skal et ungt menneske lære engelsk, hvis det fra starten er kommet bagud?? Det er svært, men en af mulighederne ligger i Boston Spa, England. 

De seneste år har Frijsenborg Efterskole deltaget i det internationale samarbejde i EURO CIO, hvor vi sender 6 unge til den internationale lejr. Vi deltager i samarbejde med Høreforeningen og Decibel.

Sammen med en lærer fra efterskolen samt en aktivitetsleder, sender vi 6 unge mennesker i alderen 13-17 år til byen Boston Spa ved Leeds, hvor den internationale Friendship Week afholdes. 

Fælles for alle deltagerne (ca.40) er, at de bruger CI. Deltagerne kommer fra bl.a. Finland, England, Norge, Spanien, Tyrkiet, Tyskland og Danmark.

Fra Frijsenborg Efterskoles side, oplever vi det som en stor succes, at unge danske børn kan lære engelsk sammen med engelsktalende.  

Invitationen til Camp´en for 2018 kan læses her.

 

Målet med ugen er, at de unge mennesker, som deltager, arbejder med udfordringer ved CI, internationalt og får lært mere engelsk, da hele ugen foregår på engelsk. 

Her er stor forståelse for at engelsk ikke er modersmål for ret mange. Der er ros for forsøg og initiativ. Masser at glæde, grin og humor.

Du kan kontakte Frijsenborg Efterskole (jp@fus.dk), Høreforeningen eller Decibel for flere informationer.