Undervisningsevaluering

I henhold til lov for efterskoler og frie fagskoler (LBK nr 1903 af 6/10/2021) §2,7 og §2,8 kræves det at skolen tilrettelægger en plan for skolens samlede undervisning.

Denne plan laves årligt, og den seneste evaluering for skoleåret 2023/24 kan læses neden for.

Årets undervisningsevaluering har centreret sig om udvalgte eksamensforberedende fags indholdsplaner. Evalueringen er foretaget i forbindelse med pædagogiske dage i august måned 2024.

Dansk

På baggrund af sidste års evaluering har vi erfaret, at det fungerer fagligt og socialt godt, at vi vendte tilbage til samlæsning af 9. og 10. klassetrin. Vi har fortrinsvis dannet hold med udgangspunkt i kontaktgrupper - men også afprøvet at fravige dette princip. På baggrund af årets erfaringer hermed, har vi besluttet at danne endelige hold ud fra følgnede principper: I introperioden underviser vi eleverne gangvis, hvorefter vi danner de endelige hold, hvor vi tilsigter jævnbyrdighed.

Matematik

Undervisningsevalueringen har givet anledning til følgende opmærksomhedspunkter:

  • Vi vil gerne gøre matematik mere konkret, men det var svært inden for de emner vi havde i år - derfor vil vi i 24/25 lave nye overskrifter og indhold. F.eks. vil vi kalde første forløb “Byggeri”, hvor der vil være fokus på geometri og økonomi.
  • Det fungerer fortsat rigtig godt, at der i matematik fordeles hold ud fra elevernes niveau - vi overvejer at lave midterholdene lidt bredere.
  • Vi har nu fundet et godt intromateriale til matematik, så niveaudelingen rammer ret præcist og hensigtsmæssigt.
  • Vi oplevede at vores selvudviklede prøvemateriale til mundtlige prøver fungerer godt og giver eleverne gode muligheder for at præstere og udnytte deres potentiale.

 

Engelsk

I engelsk har vi - i lighed med tidligere år - undervist eleverne på samlæste hold (9. og 10 kl.). Vi har ligeledes tilbudt Cambridge-engelsk som en valgfri og integreret del af den obligatoriske engelskundervisning. Disse hold har også været samlæst. I skoleåret 2024/25 ønsker vi imidlertid at foretage en opdeling af eleverne i hhv. 9. og 10. kl. for dels at tilgodese skematekniske behov, dels for at afprøve det.

Vi har i det forløbne år inddelt årets arbejde i fire overordnede temaer, og det har fungeret rigtigt godt. Denne organisering åbner for flere muligheder: teamsamarbejde lærerne imellem, fælles aktiviteter på tværs af holdene, at eleverne på hele skolen kan samtale om særlige emner der optager dem, at der kan samarbejdes på tværs ift. eksamensrelateret forberedelse (hvilket i øvrigt gælder både lærere og elever), mm. Vi vil derfor fortsætte med denne organisering i det kommende skoleår.

 

Undervisningsevaluering 2024/25

I skoleåret 2024/25 er målet for undervisningsevalueringen, at udvalgte fag evaluerer og evt. justerer eksisterende indholdsplaner ift. “stå-mål-med-kravet” jf. folkeskolens Fælles Mål.

Disse fag vil fremlægge disse indholdsplaner for skolens ledelse og bestyrelse i løbet af skoleårets planlagte række af bestyrelsesmøder.