Formål

Det nære, verden omkring os og det bæredygtige

På Frijsenborg Efterskole lægger vi vægt på det nære, verden omkring os og det bæredygtige. Hos os bliver du klogere både på dig selv og det store fællesskab. Vi er en mindre og nærværende skole, hvor vi kender hinanden og i fællesskab skaber en meningsfuld hverdag med spændende undervisning, kreativitet og tillid.

Læs mere her!

Målgruppe

en almendannende efterskole for unge

Vi ønsker at afspejle det danske samfund i elevsammensætning, og derfor sigter vi mod at have 2-sprogede elever på alle elevhold. Dels er efterskolen sprogligt og kulturelt et godt springbræt ind i det danske samfund, samtidig får resten af gruppen en indsigt og forståelse af andre kulturer.

Læs mere her!

Skolekreds

Interessere for efterskoleformen og specielt denne skoles liv og virke

Skolekredsen består af en række mennesker (p.t. ca. 150 personer), der er interesseret i efterskoleformen og specielt denne skoles liv og virke. Det er vigtigt for en skole, der vil være levende uden at svaje for modeluner, at den har en personkreds bag sig, der følger skolens udvikling og tager del i de diskussioner, der for tid til anden bliver lejlighed til at deltage i.

Læs mere her!

Bestyrelse

Frijsenborg Efterskole har en ledende bestyrelse, der tager sig af diverse større beslutninger omkring skolens gang. Se vores bestyrelses-medlemmer her.

Læs mere her!

Skolen rundt

Vores faciliteter, lokaler og arealer

Klik her og se, hvordan efterskolen ser ud fra foredragssalen til elevværelser.

Læs mere her!

Kostpolitik

Bevidsthed om kostens betydning for sundheden

Som et redskab til at fastholde og formidle holdninger omkring sund kost, har skolen udarbejdet en kostpolitik. Den rigtige kost - og dermed udvælgelsen af råvarer, tilberedning og servering af maden - indgår i den bevidsthedsgørelse omkring sund levevis, som vi forsøger at skabe hos eleverne.

Læs mere her!

Kunstudsmykning

Smukke rammer og spændende kunst har betydning for den virkelighed vi arbejder i

Skolens karakteristiske vartegn er den store bronzeskulptur - skabt af Byron Hulsart, der er født i USA, har boet 25 år i Danmark og nu bosat i Sverige.

Læs mere her!

Elever med høretab - kurser

Frijsenborg Efterskole afholder kurser for elever med høretab

Frijsenborg Efterskole har arbejdet med inklusion af unge med høretab i en lang årrække. Vores fokus er at skabe rammerne for et fællesskab for unge med og uden høretab, hvor faglige ambitioner og trivsel er helt afgørende.

Læs mere her!

Dokumentation

Årsplaner, værdigrundlag med mere

I henhold til lov for højskoler, efterskoler mm. stilles der krav til forskellige former for dokumentation. Denne dokumentation samt anden dokumentation findes på denne side.

Læs mere her!

General Information about the Danish Efterskole

Independent residential school for students

Historically and culturally the Efterskole is related to the Danish free school movement, and the Efterskole is often regarded as a junior form of the Danish Folkehøjskole (Folk High School).

Læs mere her!

Om os

Frijsenborg Efterskole er en kreativ og faglig efterskole i Østjylland

Vi har elever i 9. og 10. klasse, og vi hylder mangfoldigheden, og optager mange forskellige elevtyper, så du vil helt sikkert komme til at møde nogle, der er helt anderledes end dig selv.

Læs mere her!