Fælles arrangementer

Hvad laver man på en efterskole? Bl.a. har vi i løbet af året en stribe fælles arrangementer. Disse arrangementer er i høj grad med til at gøre et efterskoleår til noget specielt. Nogle af dem er nævnt her.

Weekender

Det er noget særligt at være på skolen i weekenderne. I de fleste weekender må du selv bestemme, om du bliver på skolen eller tager hjem, men det er en god idé at være mange weekender på skolen.

Nogle weekender er langtidsplanlagt, mens andre i højere grad er præget at de elever, der bliver på skolen. 

Idrætsarrangementer

I løbet af året deltager vi i forskellige idrætsarrangementer med andre efterskoler.

Fuglsøstævne

I starten af maj mødes vi med 5-6 andre efterskoler til et stort idrætsstævne. Her er et bredt udbud med fodbold, håndbold, basket og volley til kricket, sæbekasseræs, atletik, vandretur, petanque, beachvolley og meget andet.

Skolernes motionsdag

Den sidste dag inden efterårsferien har vi tradition for at afholde skolernes motionsdag, som kan være en triathlon, pointløb eller lign.

Turneringer

I løbet af året deltager vi så vidt muligt i forskellige stævner, hvilke kan variere fra år til år.

Friluftsture

Året starter og slutter med en friluftstur for hele skolen med masser af aktiviteter og samvær omkring bål og telt.

Desuden arrangerer vi forskellige ture/overnatninger i årets løb med udgangspunkt i lejrliv, samvær og friluftsaktiviteter.

Turene har hver deres eget tema f.eks.:
Norgestur - lejrliv, svedehytte, vinterbadning, lavo, sæterhytte
Lejrtur - vandretur, bade i havet, mad over bål

Norgesturen

I vintermåneden efter jul, når det er gråt og trist herhjemme, tager vi nord på til sne, sol og klar blå himmel. Vi tager ni dage til Norge, nærmere betegnet Sømådalen ved Femundsøen. Her boltrer vi os på langrendskiene i den smukke natur og med mange andre aktiviteter som f.eks. kælkning, skøjteløb og snehulebygning. Vi bor i 6-7 personers hytter, og hver hyttegruppe står sammen med en lærer selv for indkøb og madlavning til turen. Turen er endnu en af årets gode oplevelser.

Gallafest

En af årets "hemmelige" uforglemmelige aftener. Vi kan dog afsløre, at det er skolens personale, der inviterer, serverer, underholder og spiller op til dans. Til den store aften undervises eleverne bl.a. i les lanciers, takt og tone, strygning af skjorter og "kunsten at score".