Hvad laver man på en efterskole? Bl.a. har vi i løbet af året en stribe fælles arrangementer. Disse arrangementer er i høj grad med til at gøre et efterskoleår til noget specielt. Nogle af dem er nævnt her.

​Weekender
Det er noget særligt at være på skolen i weekenderne. I de fleste weekender må du selv bestemme, om du bliver på skolen eller tager hjem, men det er en god idé at være mange weekender på skolen, da det virkelig er her, man kan få nogle gode oplevelser. 

Nogle weekender er langtidsplanlagt, mens andre i højere grad er præget at de elever, der bliver på skolen. Det kan være vi afholder FUStival, bryllup, koncert eller bygger en kæmpe hule i hallen og ser film. 

 

Idrætsarrangementer
I løbet af året deltager vi i forskellige idrætsarrangementer med andre efterskoler.

Fuglsøstævne
I starten af maj mødes vi med 5-6 andre efterskoler til et stort idrætsstævne. Her er et bredt udbud med fodbold, håndbold, basket og volley til kricket, sæbekasseræs, atletik, vandretur, petanque, beachvolley og meget andet.

 

Bryllup på FUS, hvor to elever blev "gift" - det var sjovt!

Skolernes motionsdag
Den sidste dag inden efterårsferien har vi tradition for at afholde skolernes motionsdag, som kan være en triathlon, pointløb eller lignende. Det er en god dag med masser af aktivitet og god stemning. 

Turneringer
I løbet af året deltager vi så vidt muligt i forskellige stævner, hvilke kan variere fra år til år. Blandt andet har vi den legendariske fodboldkamp mod byens lokalhold Old Boys. 

 

Friluftsture
Året starter og slutter med en friluftstur for hele skolen med masser af aktiviteter og samvær omkring bål og telt.

Desuden arrangerer vi forskellige ture/overnatninger i årets løb med udgangspunkt i lejrliv, samvær og friluftsaktiviteter.

Turene har hver deres eget tema f.eks.:
Norgestur - lejrliv, svedehytte, vinterbadning, lavo, sæterhytte
Lejrtur - vandretur, bade i havet, mad over bål

 

Norgesturen
I vintermåneden efter jul, når det er gråt og trist herhjemme, tager vi nord på til sne, sol og klar blå himmel.
Vi tager ni dage til Norge, nærmere betegnet Sømådalen ved Femundsøen. Her boltrer vi os på langrendskiene i den smukke natur og med mange andre aktiviteter som f.eks. kælkning, skøjteløb og snehulebygning. Vi bor i 6-7 personers hytter, og hver hyttegruppe står sammen med en lærer selv for indkøb og madlavning til turen. Turen er endnu en af årets gode oplevelser.

 

 

Gallafest
En af årets "hemmelige" uforglemmelige aftener. Vi kan dog afsløre, at det er skolens personale der inviterer, serverer, underholder og spiller op til dans. Til den store aften undervises eleverne bl.a. i les lanciers, takt og tone, strygning af skjorter og "kunsten at score".