Science-linje for de der vil lidt ekstra.

Hvis man synes, science er ekstra spændende, skal der være plads til at dyrke det. Man får på i ordinære scinceundervisning mulighed for at nørde og blive udfordret, men derudover kan man også melde sig ind i gruppen af sciencetalenter. Så har man førsteret til at vælge sig på et af de fire naturvidenskabelige periodefag, der udbydes i løbet af året. Fx bæredygtighed, programmering, innovation eller store nørd. Derudover får man et fællesskab med de andre elever med samme interesse, og får mulighed for at deltage på ture ud af huset med et naturvidenskabeligt fokus. Måske vi tager en tur til Ole Rømer observatoriet eller fysik-institutet på  Aarhus Universitet.

Frijsenborg Efterskole rummer en mangfoldig elevgruppe, lige fra de der har helt særlige forudsætninger ifht fx et høretab, der gør hverdagen lidt sværere og til de der fagligt gerne vil løbe lidt stærkt. Cambridge engelsk er et andet fag, der udfordrer talenterne lidt ekstra, se mere her.

 

Tidligere elever på Sciencetalentholdet har udtalt:

Tobias: Jeg tror at det bidrager positivt til undervisningen, at man er i et miljø, hvor det er tilladt at være nørdet og hvor folk deler samme begejstring eller begær for faget. Når et emne bliver præsenteret er man engageret i talentklassen og man er mere villig til at lære, når man ved at de andre deler begejstringen med én.

Julie: Jeg synes jeg virkelig har lært noget ved at være sammen med andre science nørder. Det har været en federe oplevelse og jeg har lært at ikke skamme mig over at være så glad for science, som man godt kunne blive set ned på, for at gøre i folkeskolen. Jeg synes også fagligt, at jeg har fået mere med i bagagen og fået bygget ovenpå min grundviden. Jeg har fået en bedre forståelse af science og opfyldt nogle af de mål jeg havde opsat for mig selv.