Sciencetalenter

Science-linje for 10. kl.

På Frijsenborg Efterskole går vi efter at eleverne skal folde sig ud. Vores ambition er at eleverne skal finde sine indre drivkræfter og egne ambitioner frem og så sigte efter stjernerne. Ikke mindst i Science Talenterne, hvor gryden med naturvidenskab og elementerne skal i kog. 

Science Talenterne dyrker nørderi i allerhøjeste grad. Vi skal bl.a. besøge Aarhus Universitet og se deres partikelaccelerator sende elektroner i kredsløb med lysets hast. Og så skal vi også blive klogere på fremtidens rumfart ved Mars Laboratoriet.

Science Talenterne er de elever, der når længere ud på kortere tid og med større lethed end andre. På Frijsenborg Efterskole ønsker vi at dyrke talentet. Talenter udnytter først deres potentiale når de er vedholdende og konstant sætter nye mål. Ikke kun mod stjernene men også mod ukendt territorium og ‘The Dark side of the Moon’. Sammen med eleverne vil vi sørge for at de bliver sendt sikkert afsted mod verdensrummet.

Et eksempel på årsplan kan ses her.

Frijsenborg Efterskole rummer en mangfoldig elevgruppe, lige fra de der har helt særlige forudsætninger ifht fx et høretab eller en diagnose, der gør hverdagen lidt sværere og til de der fagligt gerne vil løbe lidt stærkt. Cambridge engelsk er et andet fag, der udfordrer talenterne lidt ekstra, se mere her.

Sciencetalenter foran partikelgeneratoren på Aarhus universitet.