Cyberangreb, Forsvarsalliancer og Statministerkandidater

14 september 2018, Brian Ovesen

I denne har der været fuld blus på Verdensborgerskabs-kedlen her på FUS. I mandags havde vi besøg af journalisten Anders Kjærulf fra Radio24syv-programmet ’Aflyttet’. Han blændede op for et tankevækkende oplæg om Masseovervågning, Big Data, Sociale Medier og den digitaliserede verdens faldgruber og muligheder.

Tirsdag fik eleverne mulighed for at hilse på Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen, der slog et smut forbi Hammel sammen med Favrskovs borgmester Nils Boring. Her fik den måske kommende statsminister lov til at svare på kvalificerede spørgsmål fra nogle af vore elever.

Endelig blev torsdag formiddag brugt på at sætte fokus på Danmarks forsvar, NATO-samarbejdet og militære tilstedeværelse i konfliktzoner. Eleverne fik et historisk vue over de mange krige og nederlag som vort lille land har pådraget sig, gribende beretninger fra vore nuværende flygtningeelever, der har måttet flygte fra deres hjemlande grundet krig. Endelig kom Forsvarets Check Point One-tjeneste forbi, der kunne fortælle grundigt om Danmarks militære opgaver i en verden med både Trump, Putin og terrortrusler. Som ekstra flødeskum på lagkagen fik eleverne også lov til at se nærmere på soldaternes legesager.