Torsdag i september

14 september 2017, Jens Petersen

En lang men god torsdag i gigantisk regnvejr, går på hæld!

Dagen startede med Medborgerskab, hvor vi lagde ud med undervisning i første verdenskrig, baggrunden, udviklingen, konsekvenserne ... og ikke mindst det totalt ændrede Europakort som kunne tegnes i 1918! 

Med den viden, blev eleverne fordelt i 4 hold, der igen blev delt i de forskellige grupperinger, som skulle forhandle fredsaftalen på Versailles slottet d. 11/11, kl. 11 - 1918. Efter diverse drabelige diskussioner, kom grupperne frem til en fredsslutning, som på mange måder adskilte sig fra "den historiske" .... faktisk er vor vurdering, at havde resultatet, som eleverne kom frem til været den endelige fredsaftale, havde Hitler formodentlig ikke kunne skabe den stemning i det Tyske folk, som han gjorde 25 år senere i 1933.  

Om aftenen var det danskfaget der havde prioriteret at give eleverne en fantastisk teater oplevelse, da vi alle var i Århus Teater og se forestillingen: "Lyden af de skuldre vi står på" / en genial forestilling, hvor den danske sangskat blev fortolket og remixet af Simon Kvamm.

Godt slidte, er vi nu alle tilbage på skolen!