FUS Camp

27 marts 2018, Administrator

Mandag den 26. marts ankom 19 spændte unge til en to dages FUS camp.

 Efter en hastig indkvartering kl 8 mødtes vi hallen til navnelege og andre gamle danske lege, hvor man løbe, råber, bytter plads, hopper og giver ”high fives” i et væk

 Den første ”rigtige” undervisning var i medborgerskab, hvor der både deltog FUS campere og 10 nuværende elever. De sidste var gode hjælpere og ”informanter”.

 For at få forståelse for hvad faget medborgerskab er startede vi med en beskrivelse af fagets faglige vikler ( kristendomskundskab, historie og samfundsfag) og vores nuværende elever beskrev for FUS camperne, hvordan de har arbejdet i løbet af året med emner, der ofte har tre niveauer:  et lokalt, et nationalt og et globalt.

 Dagens emne handlede om hvordan vi i Danmark oplever konsekvenserne af konflikter og begivenheder ude i verden. Det blev eksemplificeret ved en fortælling om Det arabiske Forår og borgerskrigen i Syrien, der har sendt millioner på flugt. Her på skolen har vi kurdiske elever der er flygtet fra Syrien, og tre af dem deltog i undervisningen og fortalte deres historie.

 Efter middag deltog FUS camperne i linjefagene friluftsliv, kokamok og foto. Der blev lavet de lækreste kager og desserter i køkkenet, taget fotoes ude og inde og friluftfolkene sad omkring bålet og skar knive og lavede lejrting.