Landsstævne

2 juli 2017, Mette Munk og Emma Feng Fog

Hermed en beretning fra 2 af landsstævne eleverne, og en masse billeder i meget blandet rækkefølge...
Så er DGI landsstævnet godt overstået.
Da vi ankom til Aalborg blev vi inkvarteret på VUC, og så var det ellers videre til vores hoved-aktiviter, Beach volley og badminton. Beach volley var en blæsende fornøjelse, med sand over alt. Tirsdag morgen stod vi op kl 5.45 for at spise morgenmad. Der skulle nemlig ca 7000 efterskoleelever gennem til hver måltid. Om formiddagen tog vi til Aalborg stadion, hvor vi sammen med halvdelen af hele efterskole holdet skulle øve efterskole show. Om eftermiddagen tog vi ud til vores valgfag Ultimate, street håndbold og klatring.  På Ultimate var der først træning til kampene dagen efter. Streethåndbold var desværre aflyst, men til gengæld  fik vi en lille rundvisning af efterskolernes leder af landsstævnet, Tage Jepsen.  Om aftenen øvede vi show igen, som blev afsluttede med verdens største efterskolefest, hvor Thunder-power spillede til. 
Onsdag var vejret rigtig godt. Klatring var oppe i trætoppene. Mange af eleverne overskred en masse grænser, og vi havde alle sammen en god oplevelse. På street håndbold og Ultimate blev der spillet en masse kampe. Vi gik alle trætte i seng.
Torsdag var en regnfuld dag. Beach volley kom derfor ikke ud og spille, men så på til badminton. Badminton spillerne endte med rigtig flotte placeringer, og i slutspillene var Phoebe og Sine fra Frijsenborg med. Det endte med en flot delt 3 plads. Torsdag aften var vi med til parade. Alle efterskole eleverne gik rundt i Aalborg by, hvor vi kom forbi mange små shows på vejen. Vi kom bla. gemmen en tunnel med sæbebobler. Hele aftnen stod vi oppe på Limfjordsbroen i meget vådt vejr! Vi skulle være med til at skyde landsstævnet igang. Det gjorde vi med balloner. Om aftenen stod den på ren hygge, hvor mange valgte at tage ned og høre Mads Langer koncert.   
Så kom den store dag! Vi skulle om fredagen bruge formiddagen på at øve efterskole-showet.
Klokken syv sad vi alle 6.800 elever parat uden foran stadionet, og kl. otte stod vi klar inde på græsset. Vi stod helt inde i midten. Der var en intens stemning inde på græsset, og man kunne mærke at man var en del af et fællesskab. Dog kom der lidt regn til sidst i showet, men der blev givet gas til fællessagen Over Byen. 
Lørdag formiddag have vi lidt fritid indtil frokost, hvor nogle var ude og spille golf, skyde med bue og pil mens andre shoppede og slappede af. Eftermiddagen brugte vi på show, Vi leverede 2 shows et klokken 16 og et kl 20. Sent på aftenen tog en lille gruppe ned på havnen for at høre, The Antonelli Orchestra ft. Shaka Loveless. 
Søndag morgen startede ude med fødselsdags sang for Ea, og derefter oprydning. Som det sidste på en oplevelsefyldt uge tog vi på havnen, da der var et af show for efterskoleholdet. Ved 12-tiden tog vi, meget glade men trætte Frijsenborg elever, hjem.