Fredag på BHK

30 juni 2017, Jens Petersen, forstander

Microsoft.CSharp.RuntimeBinder.RuntimeBinderException: 'Newtonsoft.Json.Linq.JValue' does not contain a definition for 'image'
  at CallSite.Target(Closure , CallSite , Object )
  at System.Dynamic.UpdateDelegates.UpdateAndExecute1[T0,TRet](CallSite site, T0 arg0)
  at CallSite.Target(Closure , CallSite , Object )
  at ASP._Page_Views_Partials_grid_editors_media_cshtml.Execute()
  at System.Web.WebPages.WebPageBase.ExecutePageHierarchy()
  at System.Web.Mvc.WebViewPage.ExecutePageHierarchy()
  at System.Web.WebPages.WebPageBase.ExecutePageHierarchy(WebPageContext pageContext, TextWriter writer, WebPageRenderingBase startPage)
  at System.Web.Mvc.RazorView.RenderView(ViewContext viewContext, TextWriter writer, Object instance)
  at System.Web.Mvc.BuildManagerCompiledView.Render(ViewContext viewContext, TextWriter writer)
  at Umbraco.Core.Profiling.ProfilingView.Render(ViewContext viewContext, TextWriter writer)
  at System.Web.Mvc.HtmlHelper.RenderPartialInternal(String partialViewName, ViewDataDictionary viewData, Object model, TextWriter writer, ViewEngineCollection viewEngineCollection)
  at System.Web.Mvc.Html.PartialExtensions.Partial(HtmlHelper htmlHelper, String partialViewName, Object model, ViewDataDictionary viewData)
  at System.Web.Mvc.Html.PartialExtensions.Partial(HtmlHelper htmlHelper, String partialViewName, Object model)
  at ASP._Page_Views_Partials_grid_editors_base_cshtml.Execute()

Knap er efterskoleeleverne sendt ud af skolen, før skolen indtages af hele holdet af glade og begejstrede BørneHøreKursus deltagere. 

Som forstander for en skole, hvor trivslen og rummeligheden er i højsædet, er det en sand fornøjelse at se og følge denne gruppe elever, der i løbet af en uge finder kammerater, der som dem har et høretab – og som dem; blot er almindelige børn og unge, der er vant til at have en lille angst for, om de kan leve op til de forventninger, som de har til at kunne begå sig på lige fod med deres normalthørende kammerater.

Det burde være en selvfølge, at netop denne gruppe elever, - der i hverdagen skal kæmpe lidt ekstra for eget selvværd og opretholdelsen af selvtilliden – helt NATURLIGT ville få muligheden for at deltage i en uge som denne. En uge hvor der bliver fulgt op på alle de høretekniske og undervisningsmæssige forhold, som er altafgørende for disse unges trivsel og “lyst til livet”, desværre er det ikke tilfældet!

I månederne op til starten af dette årlige kursus, der vel at mærke, har været etableret siden 1950’erne (!) Oplever jeg igen igen forældre, der henvender sig, ulykkelige over at deres kommune, socialrådgiver, tale-høre konsulent etc., er i tvivl om vigtigheden eller relevansen af deltagelse for barnet/den unge, i denne uges kursus. 

Oplevelsen hos alle andre end barn og forældre er, at et høretab da ikke er noget, der giver anledning til særforanstaltninger endsige grund til kursusdeltagelse. Den viden som år efter år bliver samlet, de rapporter der efterfølgende rådgiver og hjælper den unge, men ikke mindst den personlige erfaring for barnet/den unge ved at møde ligesindede er nærmest fraværende – hvor er det beklageligt.

For den gruppe, der er så heldig at være kommet gennem systemet – og som nu oplever at deltage i BørneHøreKursus uge 26, 2017, er der derimod ingen tvivl - “Jeg har glædet mig hele året til denne uge” som en dreng, med høretab og manglende trivsel i hverdagen siger. 

Må budskabet og fornuften sprede sig / således at vi i uge 27 – 2018 igen kan mødes.